Black History Month «Go Box» – Υποκατάστατα από τη συλλογή Veterans History Project

1
Black History Month «Go Box» – Υποκατάστατα από τη συλλογή Veterans History Project

Ακολουθεί μια επισκέπτης ανάρτηση ιστολογίου από την Candace Milburn, ειδικό σύνδεσμο για το Veterans History Project (VHP).

Θα μπορούσατε να ρωτήσετε, «Ποιο είναι το νόημα πίσω από ένα «Go Box;» Για να απαντήσετε στην ερώτησή σας, η ιστορία ξεκίνησε όταν η πρώην Διευθύντρια του VHP Karen Lloyd μοιράστηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της στον στρατό, κάθε μέλος του στρατού έλαβε ένα «Go Bag». Το περιεχόμενο περιελάμβανε τα απαραίτητα για την επιβίωση συσκευασμένα εκ των προτέρων για να τα πιάσετε εύκολα και να τα διατηρήσετε, αν χρειαστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκριτικά, σκέφτηκε ότι θα ήταν εξαιρετική ιδέα να συγκεντρώσει μια προεπιλεγμένη ομάδα υποκατάστατων συλλογής VHP, πλακάτ και βασικές πληροφορίες, προετοιμασμένες εκ των προτέρων και τοποθετημένες σε ένα κουτί έτοιμο να μοιραστούν με τις οικογένειες του Κογκρέσου, τους δωρητές VHP και τους θαμώνες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου που έρχονται να επισκεφθείτε το Κέντρο Πληροφοριών VHP, που βρίσκεται στο ιστορικό κτήριο Jefferson της Βιβλιοθήκης. Η ομάδα ασχολήθηκε αμέσως με τη σκέψη των θεμάτων και την επιλογή συλλογών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα πρώτα „Go Boxes“.

Υλικά
Υλικά «Go Box» του Μήνα Μαύρης Ιστορίας που εκτίθενται στο Κέντρο Πληροφοριών VHP κατά τη διάρκεια του «Live! στη Βιβλιοθήκη» βράδυ, Φεβρουάριος 2023.

Πρόσφατα, όταν μπήκα σε έναν νέο ρόλο με την ομάδα Προγράμματος, Συντονισμού και Επικοινωνιών (PCC) του Veterans History Project, μου έδωσε την ευκαιρία να δω το αρχείο από μια εντελώς νέα οπτική — να επικοινωνήσω, να προωθήσω τη συμμετοχή, να συνδεθώ, να συμμετάσχω, να ενθαρρύνω και να ανακαλύψω τη συλλογή. Για να αναγνωρίσω τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, μια από τις πρώτες μου αναθέσεις μου επέτρεψε να βουτήξω σε μερικές από τις αφροαμερικανικές συλλογές μας για να δείξω τη σημασία τους μέσω αυτού που εμείς στο VHP αποκαλούμε τώρα „Go Box“.

Αφού σερφάρισα σε τόνους προφορικών ιστοριών και υποστηρικτικού υλικού, επέλεξα τις συλλογές πέντε θαρραλέων Αφροαμερικανών βετεράνων που μου ξεχώρισαν. Αυτοί οι βετεράνοι εμφανίζονται επίσης σε μερικά από τα διαδικτυακά εκθέματα της VHP που εμφανίζονται παρακάτω Εξυπηρέτηση: Οι Φωνές μας στο www.loc.gov/vets.

Ο Όντρα Μπράντλεϋ φρουρεί μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων πολέμου
Η Όντρα Μπράντλεϋ φρουρεί μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων πολέμου (POW) στο βάθος, Γερμανία. Συλλογή Odra W. Bradley, AFC2001/001/99995.

Για να αναφέρω μόνο μερικά, επέλεξα τη συλλογή του Ιλαρά W. Bradley, ο οποίος υπηρέτησε ηρωικά στον στρατό κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου και στάλθηκε στο στρατόπεδο Κάρσον του Κολοράντο για να σχηματίσει ένα διαχωρισμένο σώμα υπαξιωματικών, όπου σύντομα έγινε υπαξιωματικός. Συνέχισε να υπηρετεί με το 3053rd Quartermaster Salvage Collecting Company στο Ευρωπαϊκό Θέατρο ως συλλέκτης διάσωσης. Η μονάδα του προμήθευσε την πρώτη γραμμή της μάχης με προμήθειες και στη συνέχεια συνέλεξε στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό μετά από μάχη. Στη συνέντευξή του στην προφορική ιστορία, αναφέρει πόσο σεβασμό ήταν οι Ευρωπαίοι προς την απομονωμένη μονάδα του. «Βρήκαμε, στην Ευρώπη, ότι οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονταν όπως κάθε άλλη μονάδα στρατιωτών».

Η ιστορία του Μπράντλεϊ έχει μεγάλη απήχηση σε μένα, επειδή ενσταλάζει ευγενικά λόγια σοφίας σε όλη τη συνέντευξή του που εξακολουθούν να είναι τόσο ζωτικής σημασίας για εμάς σήμερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας.

Ο στρατός με έμαθε πώς να τα πάω καλά με ανθρώπους όλων των φυλών, όλων των θρησκευτικών ομάδων, δεν είχε καμία διαφορά!

Νομίζω ότι αν όλοι στη δουλειά μας και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα έκαναν πράξη αυτήν την ενθαρρυντική εικόνα, θα έκανε σίγουρα μια διαφορά. Ο Μπράντλεϊ έζησε θαυματουργά 100 χρόνια! Τον τιμούμε για την εξαιρετική του στρατιωτική θητεία και τις θετικές του γνώσεις που θα ζήσουν για τις επόμενες γενιές.

Ο Έλις Ρος κάθεται στον πάγκο με τον Πύργο του Άιφελ στο βάθος
Ο Έλις Ρος κάθεται στον πάγκο με τον Πύργο του Άιφελ στο βάθος, Παρίσι, Γαλλία, Ιούλιος 1945. Συλλογή Eli L. Ross, AFC2001/001/45353.

Ellis L. Ross είναι μια άλλη καταπληκτική συλλογή βετεράνων που επέλεξα. είναι κάτι που έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια. Η συλλογή του είναι γεμάτη με περισσότερες από 270 εντυπωσιακές φωτογραφίες που απεικονίζουν τις εμπειρίες του από τα αξιοθέατα εκτός υπηρεσίας στον στρατό κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλο που ο Ρος υπηρετούσε με την απομονωμένη μονάδα του Quartermaster Corps, οι περίοδοι ανάπαυσης και χαλάρωσής του ήταν ίδιες με οποιαδήποτε μονάδα στο Ευρωπαϊκό Θέατρο. Είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μέρη που δεν μπορούσε να φανταστεί διαφορετικά! Τράβηξε μερικές αξιόλογες φωτογραφίες κατά την περιοδεία του στη Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Με τα χρόνια, η VHP έχει αποτολμήσει πολλούς τρόπους να τιμήσει τους Αφροαμερικανούς βετεράνους για τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων ιστολογίου, νέος οδηγός έρευνας, διαδικτυακά εκθέματα και έναν βρόχο βίντεο με κλιπ προφορικής ιστορίας που διατίθενται αυτήν τη στιγμή στο Κέντρο Πληροφοριών VHP. Ονομάστε το, η VHP μάλλον το έχει κάνει! Στο αρχείο, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός προφορικών ιστοριών, χειρογράφων και φωτογραφιών βετεράνων Αφροαμερικανών που παρέχουν μια βαθύτερη ματιά στην ηρωική και τιμητική υπηρεσία τους. Καθώς κλείνουμε τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, θυμηθείτε ότι το VHP τονίζει και καθιστά προσιτές αυτές τις ιστορίες όλο το χρόνο, όχι μόνο τον Φεβρουάριο και όχι μόνο σε ένα „Go Box“. Δεν υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για να μελετήσετε τις συλλογές, γιατί η ιστορία των Μαύρων είναι αμερικανική ιστορία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα προηγούμενα και παρόντα στελέχη της VHP που δημιούργησαν μερικά εντυπωσιακά «Go Boxes» και που με βοήθησαν να ολοκληρώσω την πρώτη μου αποστολή PCC!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar