9 Συμβουλές για Καλύτερο Διαλογισμό Ενσυνειδητότητας

0
9 Συμβουλές για Καλύτερο Διαλογισμό Ενσυνειδητότητας

Πώς να είστε προσεκτικοί

Η ενσυνειδητότητα δεν είναι μόνο να κάθεσαι ήσυχα και να είσαι παρών με τις σκέψεις σου, αλλά είναι επίσης να έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου αλλά και μέσα σου.

Στην πραγματικότητα, ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας και η εξάσκησή του είναι πολύ περισσότερα από μια απλή άσκηση. Ειναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Ο διαλογισμός ενσυνειδητότητας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το στρες, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα.

Αυτή η πρακτική μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να γίνετε πιο χαρούμενος και πιο σίγουρος άνθρωπος. Αυξάνει την αυτογνωσία σας και σας βοηθά να αναπτύξετε αυτοέλεγχο. Όλα αυτά με φυσικό τρόπο και όχι μέσω φαρμακευτικής αγωγής ή θεραπείας.

Συμβουλές για Καλύτερο Διαλογισμό Ενσυνειδητότητας

Πώς να προσέχετε; Πώς να βελτιώσετε τον διαλογισμό σας;

Έχω γράψει πολλά άρθρα σχετικά με το διαλογισμό και την ενσυνειδητότητα, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να εστιάσω σε 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την πρακτική σας στον διαλογισμό επίγνωσης. Θα σας κάνουν επίσης πιο προσεκτικούς στην καθημερινότητά σας.

Καθίστε άνετα

Πρώτα, καθίστε αναπαυτικά με ίσια πλάτη και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Μπορείτε να καθίσετε στο πάτωμα αν θέλετε, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ότι είναι πιο χαλαρωτικό όταν κάθονται σε ένα μαξιλάρι.

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη σας, μπορείτε να καθίσετε σε ένα σκαμνί ή έναν καναπέ. Μπορείτε επίσης να καθίσετε σε μια καρέκλα, δεν πειράζει.

Χαλαρώστε το σώμα σας

Πριν ξεκινήσετε τη συνεδρία διαλογισμού σας, θα ήταν καλή ιδέα να χαλαρώσετε για μερικές στιγμές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας διαλογισμού σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε το σώμα σας χαλαρό. Αν διαπιστώσετε ότι το σώμα σας τεντώνεται, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα διάλειμμα και να χαλαρώσετε τους μυς σας.

Αναπνεύστε συνειδητά

Στη συνέχεια, εστιάστε στην αναπνοή σας. Μπορείτε είτε να καθίσετε όρθια είτε να ξαπλώσετε ανάσκελα. Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας ή να τα κρατήσετε ανοιχτά.

Διατηρήστε την εστίασή σας στην αναπνοή σας και αφήστε την αναπνοή σας να κυλήσει φυσικά. Εστιάστε στον αέρα που ρέει μέσα και έξω από τα ρουθούνια σας.

Μπορείτε επίσης να εστιάσετε στα συναισθήματα και τις αισθήσεις που βιώνει το σώμα σας καθώς αναπνέετε.

Να είστε παρόντες και ενήμεροι για το περιβάλλον σας

Μπορείτε να συνεχίσετε να εστιάζετε στην αναπνοή σας όπως περιγράφεται παραπάνω ή μπορείτε, μετά από μερικές στιγμές συνειδητής αναπνοής, να αρχίσετε να εστιάζετε σε αυτό που υπάρχει γύρω σας.

Παρατηρήστε τι υπάρχει γύρω σας όσον αφορά τα χρώματα, τα σχήματα, τις υφές και τους ήχους. Προσπαθήστε να γνωρίζετε το περιβάλλον σας όσο περισσότερο μπορείτε.

Παρατηρήστε τα μικρά πράγματα που περνούν απαρατήρητα από πολλούς ανθρώπους, όπως η μυρωδιά του αέρα, οι ήχοι των φωνών των ανθρώπων ή τα χρώματα των τοίχων, των δαπέδων και άλλων αντικειμένων γύρω σας.

Εστιάστε στην Επίγνωσή σας

Μπορείτε επίσης να καθίσετε αναπαυτικά και να εστιάσετε στην επίγνωσή σας – την αίσθηση ότι υπάρχεις και είσαι ζωντανός και συνειδητός.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για αρχάριους, καθώς απαιτεί ισχυρή εστίαση και την ικανότητα να αγνοείτε τις σκέψεις που προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή σας.

Κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε ότι η προσοχή σας πήγε κάπου αλλού, επαναφέρετε τον διαλογισμό. Αυτό μπορεί να συμβεί πολλές φορές. Μην ανησυχείτε για αυτό. Απλώς συνεχίστε να στρέφετε την προσοχή σας στον διαλογισμό.

Εξασκηθείτε στο Διαλογισμό Αγάπης-Καλοσύνης

Ο διαλογισμός με στοργική καλοσύνη είναι μια πρακτική που σας βοηθά να καλλιεργήσετε ένα αίσθημα καλής θέλησης προς τους άλλους.

Αυτή η πρακτική σας βοηθά να δείτε τις θετικές πλευρές των σχέσεών σας με τους άλλους και σας βοηθά να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους γύρω σας καθώς και αυτούς που δεν σας γνωρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαλογισμού, εστιάστε στις καλές ιδιότητες που θέλετε να έχετε, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους.

Μπορείτε επίσης να εστιάσετε στην καλοσύνη, νιώθοντας ότι η αγάπη και η καλοσύνη ρέουν από εσάς στους ανθρώπους γύρω σας.

Φανταστείτε ότι η αγάπη και η καλοσύνη από το Σύμπαν γεμίζουν το σώμα και το μυαλό σας και ρέουν προς τους ανθρώπους που αγαπάτε ή προς όλους τους ανθρώπους.

Δοκιμάστε το Walking Mindfulness Διαλογισμό

Όταν περπατάτε, μπορείτε είτε να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι είτε να ακολουθήσετε μια τυχαία διαδρομή. Ενώ περπατάτε, εστιάστε στην αναπνοή σας.

Μπορείτε επίσης να εστιάσετε στο περιβάλλον σας, όπως τα χρώματα, τα σχήματα και τις υφές που παρατηρείτε στο δρόμο.

Έχουμε γράψει για εσάς ένα ειδικό άρθρο για τον διαλογισμό βάδισης.

Η εστίαση της προσοχής σας είναι το κλειδί για τον διαλογισμό ενσυνειδητότητας

Μπορείτε να εστιάσετε στην αναπνοή σας, στο χρώμα και το σχήμα του περιβάλλοντός σας ή οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό σας.

Μπορείτε επίσης να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη ιδέα ή σκέψη στην οποία θα θέλατε να εστιάσετε, όπως η ειρήνη, η ευτυχία ή η ομορφιά.

Μια άλλη εκδοχή αυτού του διαλογισμού είναι να εστιάσετε στην επίγνωση και τη συνείδησή σας και στην αίσθηση του να είστε υπάρχοντες και ζωντανοί.

Εξάσκηση της Ενσυνειδητότητας στην Καθημερινή Ζωή

Αφού αποκτήσετε κάποια εμπειρία διαλογισμού μόνοι σας, σε ένα ήσυχο μέρος, μπορείτε να δοκιμάσετε το διαλογισμό όταν είστε έξω.

Κάντε τα ίδια πράγματα που κάνατε όταν καθόσαστε στο δωμάτιό σας, αλλά αυτή τη φορά ενώ είστε έξω, κάθεστε, ταξιδεύετε ή περπατάτε. Εστιάστε στην αναπνοή σας, στο περιβάλλον σας ή στην επίγνωσή σας, αλλά ενώ είστε απασχολημένοι με κάτι που απαιτεί την προσοχή σας.

Κάνετε αυτό μόνο για λίγα λεπτά, αλλά μην το κάνετε ενώ οδηγείτε, διασχίζετε δρόμο, είστε απασχολημένοι με κάτι που απαιτεί εστίαση και προσοχή ή όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστο μέρος.

Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να εστιάσετε το μυαλό σας και συνεχίστε να αποσπάτε την προσοχή σας από αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Αυτός ο διαλογισμός μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός όσο όταν βρίσκεστε σε ένα ήσυχο μέρος, αλλά ωστόσο, έχει θετικά αποτελέσματα.

Τυλίγοντας

Διαλογισμός ενσυνειδητότητας δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά είναι και τρόπος ζωής.

Προσπαθήστε να κάνετε καθημερινές ασκήσεις ενσυνειδητότητας για να ζήσετε μια πιο χαρούμενη και πιο γεμάτη αυτοπεποίθηση ζωή. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να είστε πιο χαρούμενοι και πιο σίγουροι.

Όταν αρχίσετε να εξασκείτε καθημερινά την ενσυνειδητότητα, θα παρατηρήσετε ότι η ζωή σας γίνεται πολύ πιο ευχάριστη και γεμάτη νόημα.

Θα νιώσετε επίσης πιο ενεργητικοί, συγκεντρωμένοι και γαλήνιοι.

Θέλετε να γίνετε πιο προσεκτικοί, να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να απολαύσετε μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης; Ακολουθήστε τις συμβουλές και την καθοδήγηση και εξασκηθείτε στους διαλογισμούς στο βιβλίο μας Calm Down the Nonstop Chatter of Your Mind.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε! Για να υποστηρίξετε τον ιστότοπο και την εργασία μου, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Αγόρασέ μου έναν καφέ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar