Πώς η δύναμη της θέλησης και η αυτοπειθαρχία μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

1
Πώς η δύναμη της θέλησης και η αυτοπειθαρχία μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Δύναμη της θέλησης και πειθαρχία για απώλεια βάρους

Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν βάρος κάθε χρόνο, αλλά μόνο λίγοι καταφέρνουν να διατηρήσουν τα σχέδιά τους. Οι άνθρωποι συχνά αναζητούν το βέλτιστη στρατηγική διατροφής για να τα βοηθήσετε να χάσουν βάρος, αλλά αυτές οι μέθοδοι συνήθως δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους ή απαιτούν από αυτούς να καταφύγουν σε περιορισμούς.

Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων, λιγότεροι υδατάνθρακες και λίπος, η ώρα των γευμάτων και η νηστεία είναι τρόποι που οι άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν κιλά και να διατηρήσουν το βάρος τους, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές διαφορές.

Η σωματική δραστηριότητα είναι επίσης ένα άλλο δύσκολο πράγμα για να παρακολουθήσετε, καθώς ορισμένοι μπορεί να τη βρουν πολύ επίπονη μετά από λίγο και να εγκαταλείψουν την άσκηση.

Δεν χρειάζεται να κάνετε καθαρισμό χυμού ή να γυμνάζεστε επτά ημέρες την εβδομάδα για να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος είναι να αλλάξετε τη νοοτροπία σας. Αντί να οδηγηθείτε από λάθος κίνητρα ή κακή σκέψη, χρησιμοποιήστε τα εμπόδια ως σκαλοπάτι για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο ταξίδι σας.

Θα διαπιστώσετε ότι μια αλλαγή στη νοοτροπία σας μπορεί να κάνει τη διαφορά και η εσωτερική σας αποφασιστικότητα θα φανεί τελικά εξωτερικά.

Να γιατί θα πρέπει να χάσεις την αρνητικότητα και να βελτιώσεις τη δύναμη της θέλησης και την αυτοπειθαρχία σου για να χάσεις αυτά τα κιλά:

Ο αντίκτυπος της αρνητικότητας

Ο δρόμος προς την απώλεια βάρους δεν είναι ήδη ένας εύκολος δρόμος και δεν βοηθάει το γεγονός ότι συχνά είναι στρωμένος με αρνητικότητα. Το στίγμα του βάρους είναι διαδεδομένοειδικά στο διαδίκτυο, και το περιεχόμενο ή τα σχόλια που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε το σώμα σας.

Τα βίντεο ή οι αναρτήσεις που βλέπετε θα μπορούσαν να πιέζουν προβληματικούς κανόνες σχετικά με το βάρος. Μπορεί να βλέπετε συχνά περιεχόμενο σχετικά με το γιατί το πάχος είναι ανθυγιεινό, ποιες διατροφικές συμβουλές μπορείτε να δοκιμάσετε, ποια μέρη του σώματός σας φαίνονται μη ελκυστικά και ούτω καθεξής.

Η απώλεια βάρους σας στη συνέχεια τροφοδοτείται από αυτήν την αρνητικότητα, η οποία μπορεί συχνά να σας οδηγήσει να χρησιμοποιείτε δραστικά μέτρα ή δίαιτες μόδας για να έχετε γρήγορα αποτελέσματα για να «διορθώσετε» τον εαυτό σας.

Το να επιδιώκετε να είστε αδύνατοι ή σε φόρμα υπερτερεί επίσης της αναζήτησης για υγεία και ευεξία. Θα μπορούσατε επίσης να καταλήξετε να αποδοκιμάζετε τον εαυτό σας, εστιάζοντας στο πόσο άσχημα τα πάτε αντί στην πρόοδό σας.

Όταν προσηλώνεστε συνεχώς στα αποτελέσματα, η σκέψη σας μπορεί να γίνει καταστροφική, να βλάψει τη δύναμη της θέλησής σας και να σας προετοιμάσει για αποτυχία.

Η αναζήτηση του καλού στην απώλεια βάρους μπορεί να σας ενθαρρύνει να αναζητήσετε πιο υγιεινές μεθόδους για να διευκολύνετε την τήρηση των σχεδίων απώλειας βάρους σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε πειθαρχημένοι στο ταξίδι σας:

Θέστε συγκεκριμένους στόχους

Οι στόχοι είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους, αλλά το να μην μπορείτε να τους επιτύχετε στο χρονικό πλαίσιο που θέλετε μπορεί να είναι αποθαρρυντικό.

Αντί να τα παρατάτε, γίνετε πιο συγκεκριμένοι μαζί τους για να τονώσετε τα κίνητρα και να τονώσετε τη θετικότητα. Πολλά φυσική απώλεια βάρους οι συμβουλές υπογραμμίζουν τη σημασία της ύπαρξης λεπτομερών στόχων για την επίτευξη απώλειας βάρους. Για παράδειγμα, το να έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο όπως «να περπατάτε τουλάχιστον 15 λεπτά μετά τη δουλειά καθημερινά» είναι καλύτερο από το να λέτε στον εαυτό σας να «ασκείστε περισσότερο».

Η γλώσσα που χρησιμοποιείτε είναι επίσης κρίσιμη για τον καθορισμό εφικτών στόχων.

Αντί να χρησιμοποιείτε αρνητικές λέξεις όπως «όχι» ή «δεν», διατυπώστε το με τρόπο που σας ενθαρρύνει να εργαστείτε ενεργά για να το πετύχετε.

Έτσι, αντί να σκοπεύετε να μην τρώτε πλέον τηγανητά, δεσμευτείτε να τρώτε μία μερίδα λαχανικών την ημέρα. Ακούγεται πολύ πιο εφικτό και θα έχετε πιο εύκολο χρόνο να το πετύχετε, ενισχύοντας τη δύναμη της θέλησης και το κίνητρό σας να συνεχίσετε.

Να είστε συμπονετικοί με τον εαυτό σας

Το να είσαι συνεχώς σκληρός με τον εαυτό σου για τα πιο μικρά πράγματα δεν θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

Η πειθαρχία και η αυστηρότητα είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους, αλλά η έλλειψη καλοσύνης και συμπόνιας για τον εαυτό σας θα επηρεάσει την ψυχική σας κατάσταση και θα κάνει την απώλεια βάρους ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση.

Δώστε λίγη χάρη στον εαυτό σας και να θυμάστε ότι δεν είστε ένα μηχάνημα που δεν χάνει ποτέ μια προπόνηση ή τρώει πάντα υγιεινά. χρειάζεσαι αυτή την καλοσύνη για να διατηρήσεις τη δύναμη της θέλησής σου για το ταξίδι σου.

Αυτός ο τρόπος σκέψης βοηθά επίσης στη βελτίωση των συνηθειών σας. Η αυτοσυμπόνια συνδέεται με το προσεγμένο φαγητόκαι μπορεί να υποστηρίξει τόσο την πιο υγιεινή διατροφή όσο και μια πιο υγιεινή στάση απέναντι στα τρόφιμα.

Όταν είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, θα αναζητήσετε τις καλύτερες μεθόδους που λειτουργούν για εσάς και το σώμα σας.

Μην εστιάζετε στις αποτυχίες

Δεν θα απολαύσετε το ταξίδι σας αν σκέφτεστε πάντα πόσο δύσκολη είναι η άσκηση ή πώς η υγιεινή διατροφή δεν είναι διασκεδαστική.

Μια συμβουλή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε στιγμή είναι να κοιτάξετε τη φωτεινή πλευρά. Οι δοκιμασίες είναι αναπόφευκτες, αλλά χρησιμοποιήστε τις ως κινητήριες δυνάμεις για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Μην εστιάζετε πολύ στο νούμερο της ζυγαριάς ή στην εφαρμογή των ρούχων σας, αλλά να θυμάστε ότι βρίσκεστε στο δρόμο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ζωή. Το να έχετε αυτό υπόψη σας μπορεί να σας ενθαρρύνει να ξεπεράσετε τις προκλήσεις.

Η θέληση και η αυτοπειθαρχία δεν είναι εύκολο να συμβαδίσουν, ειδικά όταν παλεύετε με την απώλεια βάρους.

Δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από μια αρνητική νοοτροπία, αλλά κάνοντας μικρά βήματα για να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και να βελτιώσεις τις συνήθειές σου μπορεί να σε κρατήσει και να οδηγήσει στην επιτυχία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar