Η τέταρτη σεζόν του Podcast μας „America Works“ είναι εδώ!

1
Η τέταρτη σεζόν του Podcast μας „America Works“ είναι εδώ!
Ένας άνδρας που κρατά μια ζώνη πρωταθλήματος στέκεται μπροστά από τα καθισμένα μέλη του κοινού
Ανεξάρτητος επαγγελματίας παλαιστής Seymour Ray („Ray Idol“) και θαυμαστές στο σόου πάλης Southern States στο Kingsport του Τενεσί. Φωτογραφία από τον Delaney Bowers. American Folklife Center, Library of Congress (AFC 2019/029: 05983)

Το American Folklife Center στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ξεκινά το 2023 με την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν του «America Works», μιας σειράς podcast που γιορτάζει τη διαφορετικότητα, την ανθεκτικότητα και τη δημιουργικότητα των Αμερικανών εργαζομένων ενόψει της οικονομικής αβεβαιότητας. Η νέα σεζόν, που ξεκίνησε σήμερα, περιλαμβάνει συναρπαστικές ιστορίες που σχετίζονται με τη δουλειά από μια σειρά επαγγελματικών ομάδων, όπως ένας επαγγελματίας παλαιστής, ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο τσιμέντου, ένας νεογνολόγος και ένας ταμίας παντοπωλείου.

Το πρώτο επεισόδιο είναι διαθέσιμο στα Apple Podcasts, Stitcher και στο loc.gov/podcasts. Τα επόμενα επεισόδια θα κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα από Πέμπτη έως 27 Απριλίου 2023.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη σειρά παρακάτω ή βρείτε περισσότερους πόρους μαζί με το δελτίο τύπου της Βιβλιοθήκης σε αυτόν τον σύνδεσμο. Αλλά, αν θέλετε απλώς να μεταβείτε στο ίδιο το podcast, θα βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο, με το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην κορυφή:

Λάβετε τα Podcast σας εδώ!

Το γράφημα δείχνει μια φάρμα, ένα εργοστάσιο, μια αμερικανική σημαία και τις λέξεις "America Works" και "LOC Podcasts."
Γραφικό του Shawn Miller για τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων, μέρος του American Folklife Center σε εξέλιξη Επαγγελματικό Λαογραφικό Έργο, στοχεύει να εισαγάγει στους ακροατές μια ποικιλία από φωνές και προοπτικές μέσα στο μεταβαλλόμενο αμερικανικό εργατικό δυναμικό. Κάθε επεισόδιο διάρκειας 5 λεπτών περιλαμβάνει εργάτες των οποίων οι αφηγήσεις προσθέτουν στον πλούτο της κοινής μας εθνικής εμπειρίας.

«Οι ερευνητές μας στέλνουν στη Βιβλιοθήκη τόσες πολλές εξαιρετικές συνεντεύξεις με εργαζόμενους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν δύσκολο να επιλέξω μόνο οκτώ για την 4η σεζόν. Παρά την πανδημία και τη μεταβαλλόμενη οικονομία, το χιούμορ, η κοινή λογική και η περηφάνια αντικατοπτρίζονται σε αυτά τα πρωτοπρόσωπα Οι αφηγήσεις για την εργασία στην Αμερική είναι εμπνευσμένες», δήλωσε η Nancy Groce, παρουσιάστρια του «America Works». „Αισθάνομαι προνομιούχος να βοηθήσω τη Βιβλιοθήκη να τα προσθέσει στο εθνικό μας αρχείο και να μπορώ να τα μοιραστώ με ακροατές podcast.“

Ενώ οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν πλήρη παγκόσμια ανάκαμψη, εργοδότες και εργαζόμενοι αντιμετώπισαν ταραχώδη χρόνια και ο αυξανόμενος πληθωρισμός τροφοδοτεί πρόσθετο άγχος σε πολλά αμερικανικά σπίτια. Δεδομένων αυτών των προκλήσεων, οι ιστορίες που λέγονται στο „America Works“ είναι μια επίκαιρη υπενθύμιση του πνεύματος, της σκληρότητας και της κοινής λογικής του αμερικανικού εργατικού δυναμικού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα προσθέτουμε στο ιστορικό αρχείο της βιβλιοθήκης του έθνους.

Κάθε επεισόδιο «America Works» βασίζεται σε μια μεγαλύτερη συνέντευξη από το Occupational Folklife Project του American Folklife Center, μια πολυετή πρωτοβουλία για την τεκμηρίωση της κουλτούρας του εργατικού δυναμικού. Τα τελευταία 12 χρόνια, οι επιτόπιοι εργαζόμενοι από το American Folklife Center πήραν συνεντεύξεις με περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους Αμερικανούς, καταγράφοντας τις εμπειρίες τους σε περισσότερα από 100 επαγγέλματα. Περισσότερες από 850 από αυτές τις ολόκληρες συνεντεύξεις είναι τώρα διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Οι περιγραφές των επεισοδίων για την τέταρτη σεζόν του „America Works“ είναι παρακάτω και οι σύνδεσμοι θα σας μεταφέρουν στις πλήρεις συνεντεύξεις:

Επεισόδιο 1: Jude Benjarano, εργάτης σε εργοστάσιο τσιμέντου στην κοιλάδα Lehigh της Πενσυλβάνια«η γενέτειρα της αμερικανικής βιομηχανίας τσιμέντου», μιλώντας για τη σκόνη, το να βρίσκεσαι γύρω από τεράστιες, θορυβώδεις μηχανές και να ανεβαίνει από το «βασικό φτυάρι – γιατί πάντα ξεκινάς από το κάτω μέρος σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου».

Επεισόδιο 2: Tina Moore Braimah, πιστοποιημένη μαία νοσοκόμα στο Raleigh, Βόρεια Καρολίναμιλώντας για την εκπαίδευσή της, τις καθημερινές ρουτίνες, τις εμπειρίες, τις ανταμοιβές και τις προκλήσεις των εργαζομένων στον τοκετό που ασχολούνται «με τα όρια της ζωής».

Επεισόδιο 3: Luann Miller, ταμίας παντοπωλείου από το West Seattle της Ουάσιγκτονμιλώντας για την εργασία σχεδόν σε όλες τις δουλειές που υπάρχουν στον κλάδο των παντοπωλείων, από την ανανέωση ραφιών μέχρι την ταμία έως την τσάντα, και γιατί της αρέσει να „καλεί“ τους αγοραστές με πολλά αντικείμενα στα καλάθια τους.

Επεισόδιο 4: Joyce Godbout, μια βοσκή σε φάρμα γαλακτοπαραγωγής από το Burke στη Βόρεια Χώρα της Νέας Υόρκηςμιλώντας για τις προκλήσεις και τις ανταμοιβές της εργασίας με αγελάδες – και γιατί της αρέσουν τα ζέρσεϊ περισσότερο από τα Χολστάιν.

Επεισόδιο 5: Rosemaire Francis-Primo, βοηθός υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι από το Μπρούκλιν, μιλώντας για τη δουλειά της, τις καθημερινές της ευθύνες και ότι είναι περήφανο μέλος της Domestic Workers United, μιας ομάδας υπεράσπισης που εκπροσωπεί νταντάδες, νοικοκυρές, οικιακές βοηθούς και φροντιστές της Καραϊβικής, της Λατίνας και της Αφρικής στη μητροπολιτική Νέα Υόρκη. Εκφράζει την ανησυχία της ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται από οικιακούς βοηθούς όπως αυτή συχνά παραβλέπεται.

Επεισόδιο 6: Mike Williams, ένας δρομέας αυτοκινήτων χωματόδρομου στο διάσημο Ransomville Speedway στη δυτική Νέα Υόρκημιλώντας για τις εμπειρίες του στην πίστα και την τεράστια προετοιμασία, αφοσίωση και δουλειά που χρειάζεται για να είσαι οδηγός αγώνων.

Επεισόδιο 7: Susan Morelli, γιατρός και νεογνολόγος από το Provo της Γιούταεξηγώντας πώς αποφάσισε να γίνει γιατρός και αφηγήθηκε μια συγκλονιστική ιστορία για μια δύσκολη γέννα και πώς η πνευματικότητά της μερικές φορές διασταυρώνεται με το επάγγελμά της.

Επεισόδιο 8: Ανεξάρτητος επαγγελματίας παλαιστής Seymour Ray από το Μπρίστολ του Τενεσί (γνωστός στους πολλούς θαυμαστές του με το επαγγελματικό του όνομα, „Ray Idol“) εξηγεί πώς η δουλειά του είναι εν μέρει ανταγωνιστικός αθλητισμός, εν μέρει ψυχαγωγία και εν μέρει καϊφάμπε. Μιλάει για τις δύο δεκαετίες του ως επαγγελματίας παλαιστής καθώς και για την προηγούμενη μη αθλητική του καριέρα ως δάσκαλος σε σχολείο.

Οι τρεις πρώτες σεζόν του „America Works“, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020, τον Απρίλιο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2002, αντίστοιχα, είναι επίσης διαθέσιμες στον ιστότοπο Apple Podcasts, Stitcher και στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Ακούστε και εγγραφείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar