Ανακαλύψτε τα καλύτερα είδη μουσικής για διαλογισμό και γιόγκα

0
Ανακαλύψτε τα καλύτερα είδη μουσικής για διαλογισμό και γιόγκα

Μουσική για Διαλογισμό & Γιόγκα

Ο διαλογισμός και η γιόγκα προσφέρουν σημαντικά ψυχικά και σωματικά πλεονεκτήματα. Λόγω των διαφόρων πλεονεκτημάτων τους, αυτές οι πρακτικές έχουν γίνει δημοφιλείς με την πάροδο των αιώνων. Η χρήση της μουσικής είναι μια εξαιρετική τεχνική για τη βελτίωση της συνολικής επίδρασης αυτών των πρακτικών.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μαθήματα διαλογισμού πρέπει να διδάσκονται σε πλήρη σιωπή, αλλά η μουσική βοηθά να φτιάξουμε τη διάθεση αν παίζουμε μουσική που ταιριάζει στο κλίμα. Και η σωστή μουσική μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ήρεμου και ευχάριστου περιβάλλοντος για διαλογισμό και γιόγκα.

Αλλά μόνο μερικοί έχουν το φυσικό ταλέντο να δημιουργούν φανταστικές και αποτελεσματικές λίστες αναπαραγωγής. κάναμε τη δουλειά και φτιάξαμε έξι λίστες αναπαραγωγής διαλογισμού που μπορείτε να σκεφτείτε για τα μαθήματά σας.

Συμβουλές για τη δημιουργία λίστας αναπαραγωγής

Ακούστε τη λίστα αναπαραγωγής σας για να δείτε αν ταιριάζει στη διάθεση της τάξης

Θυμηθείτε, η διάθεση της τάξης σας πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην επιλογή της μουσικής σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές μεταξύ τραγουδιών, δυνατές αλλαγές ήχου ή λεκτικά κομμάτια που αποσπούν την προσοχή δίνοντας σε κάθε κομμάτι μια λεπτομερή ακρόαση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η μουσική που ακούν οι μαθητές κατά την προπόνηση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεσή τους, επομένως δίνει κάποια σκέψη σε αυτό.

Εμπνεύστε τους ανθρώπους

Επιλέξτε μελωδίες με σταθερό και αισιόδοξο ρυθμό για να ενεργοποιήσετε την τάξη σας.

Η μουσική που είναι αργή και λυρική και ταιριάζει σε μια απαλή διάθεση είναι ιδανική για ένα βραδινό μάθημα χαλάρωσης.

Σκεφτείτε τη διάθεση που ελπίζετε να δημιουργήσετε, τον χρόνο που σκοπεύετε να αφιερώσετε μιλώντας και τον γενικό σκοπό του μαθήματος όταν επιλέγετε μουσική για αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Μουσική με στίχους ή Μουσική χωρίς στίχους

Οι άνθρωποι αισθάνονται έντονα αν τα λυρικά τραγούδια πρέπει ή όχι να βρίσκονται σε μια λίστα αναπαραγωγής διαλογισμού.

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους μαθητές να σας ακούσουν κατά τη διάρκεια ενός καθοδηγούμενου διαλογισμού εάν παίζετε μουσική με πολλές λέξεις.

Παραμείνετε σε μουσική που είναι εξ ολοκλήρου μελωδική μουσική περιβάλλοντος, εάν ανησυχείτε για τις λέξεις που αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα διασφαλίσει ότι οι διαλογιστές θα απομακρυνθούν από την εξάσκηση ακούγοντας τους στίχους του τραγουδιού.

Σχεδιάστε προσεκτικά τη σειρά της λίστας αναπαραγωγής

Είναι σημαντικό να επιλέγετε κατάλληλες μελωδίες για την τάξη κατά τη σύνταξη μιας λίστας αναπαραγωγής.

Εάν χρειάζεται να μιλάτε ενώ ακούτε μουσική, σκεφτείτε τον χρόνο της ακρόασης και αποφύγετε τραγούδια με στίχους που αποσπούν την προσοχή ή πάρα πολύ.

Σκεφτείτε πότε θα θέλατε η τάξη σας να είναι ήσυχη και χαλαρή και πότε θα επωφεληθούν από πιο αισιόδοξη μουσική καθώς διαλογίζονται μόνοι τους.

Η επιλογή των τραγουδιών της λίστας αναπαραγωγής σας πρέπει να αντικατοπτρίζει προσεκτική σκέψη και εξέταση του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν στην τάξη.

Τα καλύτερα είδη μουσικής για μαθήματα διαλογισμού και γιόγκα

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα είδη μουσικής που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Κλασική Μουσική

Εάν απαριθμήσετε τα καλύτερα είδη μουσικής που μπορείτε να ακούσετε ενώ κάνετε γιόγκα, η κλασική μουσική θα ήταν σε αυτό. Αποτελείται από όργανα που παίζουν χαλαρωτικές και χαλαρωτικές μελωδίες.

Το καλύτερο πράγμα σε αυτό το είδος μουσικής είναι ότι επηρεάζει το μυαλό σας, ώστε να μπορείτε να παραμένετε ήρεμοι στο σώμα και την ψυχή σας.

Η κλασική μουσική είναι εύκολο να εντοπιστεί επειδή το πιάνο είναι συχνά το κύριο όργανο που χρησιμοποιείται για να παίξει. Μπορείς να βρεις μουσική διαλογισμού χωρίς δικαιώματα online αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κλασική μουσική για την πρακτική σας γιόγκα και διαλογισμού.

2. Ambient Music

Η μουσική περιβάλλοντος είναι ένα άλλο είδος μουσικής που χρησιμοποιείται συχνά σε μαθήματα διαλογισμού και γιόγκα επειδή είναι καταπραϋντική και ηρεμεί τους ανθρώπους.

Οι μελωδίες και οι ρυθμοί σε αυτό το είδος τείνουν να είναι αργοί και επαναλαμβανόμενοι, εστιάζοντας στη γαλήνη.

Με την υποστήριξη της μουσικής περιβάλλοντος, οι διαλογιστές μπορούν να χαλαρώσουν και να συγκεντρωθούν στην αναπνοή τους, φέρνοντάς τους πιο κοντά σε μια κατάσταση γαλήνης.

3. Ήχοι της Φύσης

Οι ήχοι της φύσης όπως τα τραγούδια των πουλιών, τα κύματα του ωκεανού και η βροχόπτωση μπορεί να είναι καταπραϋντικοί, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για μαθήματα διαλογισμού και γιόγκα.

Αυτοί οι ήχοι συνδέονται με τη φύση και προάγουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Η ακρόαση των ήχων της φύσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απόκρυψη θορύβων που αποσπούν την προσοχή στο περιβάλλον, επιτρέποντας πιο εστιασμένη εξάσκηση.

4. Ενόργανη Μουσική

Η ενόργανη μουσική παίζεται επίσης συχνά σε μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού επειδή συχνά έχει απαλές, χαλαρωτικές μελωδίες και αργούς, σταθερούς ρυθμούς.

Αυτή η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ήρεμοι και χαλαροί, ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν στην αναπνοή και στο διαλογισμό.

Η ενόργανη μουσική μπορεί να παιχτεί στο πιάνο, στην κιθάρα, στο φλάουτο ή στην άρπα, μεταξύ άλλων.

5. Binaural Beats

Τα binaural beats είναι μουσική που δημιουργείται παίζοντας δύο διαφορετικές συχνότητες σε κάθε αυτί. Αυτό κάνει έναν ρυθμό που μπορεί να ακούσει ο εγκέφαλος.

Τα binaural beats βοηθούν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, να συγκεντρωθούν και να διαλογιστούν κάνοντας τα εγκεφαλικά κύματα να ταιριάζουν με μια συγκεκριμένη συχνότητα.

Μπορείτε να ακούσετε αυτούς τους ρυθμούς μέσω ακουστικών ή ηχείων και μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ήρεμο και γαλήνιο χώρο για διαλογισμό και γιόγκα.

6. Ψαλμωδία

Η χρήση της ψαλτικής ως θρησκευτικής και πνευματικής πρακτικής χρονολογείται από αιώνες πίσω.

Ένα άσμα είναι η μουσική επανάληψη μιας λέξης, μιας φράσης ή μιας μάντρας. Η πράξη της ψαλμωδίας έχει ευεργετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κατάστασης ηρεμίας και χαλάρωσης.

Η θιβετιανή και η Γρηγοριανή ψαλμωδία είναι μόνο μερικά παραδείγματα ύφους ψαλμωδίας.

συμπέρασμα

Η αναπαραγωγή μουσικής στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια του διαλογισμού διευκολύνει τη συγκέντρωση και τον συντονισμό της αναπνοής σας. Η επιλογή της σωστής μουσικής που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της πρακτικής μπορεί να οδηγήσει την εμπειρία σε νέα ύψη.

Η χαλάρωση του μυαλού και του σώματός σας μπορεί να εξαλείψει τις ανησυχίες και άλλες σκέψεις που σας ενοχλούν όταν είστε ξύπνιοι. Η πρακτική της γιόγκα και ο διαλογισμός σας βοηθούν να ηρεμήσετε τις σκέψεις που σας αποσπούν την προσοχή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar